2016-12-26 09:11:43• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

A szeretet tett – Szeretetszolgálat a gosztát-blokkoknál

Karácsony szombatja (mely idén tényleg szombatra esett) délelőttjén a Szatmári Református Egyházmegye képviseletében mintegy kéttucatnyi személy érkezett a Szatmárnémeti és Pusztadaróc közötti lakónegyedbe, hogy meleg ételt és teát osszon az ott lakóknak.

Már advent idején készültek az Esperesi Hivatalban erre az akcióra, a Caritas vezetőitől jó tanácsokat kaptak, hiszen ők régóta végezek ilyen jellegű feladatot. Egyébként a Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetei a város különböző pontjain szintén végezték a diakóniát. A református szeretetszolgálat, így, egyházmegyei szinten is elkezdte tehát a munkáját.

Az akcióban részt vett: Király Lajos esperes, Nagy Erika missziói előadó, Puskás Csaba főgondnok, Nagy Róbert szigetlankai lelkész, gondnokával és a nőszövetségi tagokkal, Rácz Ervin ifjúsági előadó az ifjakkal (szikésekkel), Illés Jenő presbiteri szövetség elnöke, egy batizi vállalkozó támogatásával.

Az ún. gosztát blokkoknál még nem igazán voltak felkészülve ilyen szeretetakcióra, de a szégyenérzetet sikerült hamar elhárítani, a lelkes csapat elvégezte szolgálatát. A szeret tetté vált, mert az is. Áldott karácsonyt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: